Interventiekunde

Als je echt iets wil begrijpen, probeer het dan te veranderen.Kurt Lewin

Wat bied ik?
Als interventiekundige blijf ik nieuwsgierig. Ik bevraag en onderzoek onbelichte processen: van bewustwording naar verandering. Ik zet passende en creatieve interventies in die reflectie, bewustzijn en verantwoordelijkheid stimuleren. Het resultaat? Zelfsturing, het lerend vermogen van de organisatie wordt vergroot en zo de gezamenlijke professionele ontwikkeling.

Wat voeg ik toe?
De kracht en kwetsbaarheid om de dialoog met elkaar aan te gaan. Echte verbinding. Vertrouwen. Iedere stem telt. Tegelijk een sterke analyse. Een spiegel, voor de schaduw en de sprankeling. De gedrevenheid om dan ook stappen te zetten. En humor en lichtheid om lol te maken. Dan komt de creativiteit vrij!

We delight in the beauty of the butterfly, but rarely admit the changes it has gone through to achieve that beauty.Maya Angelou
Er is niets praktischer dan een goede theorie.Kurt Lewin

Hoe maak ik het verschil?
Ik geloof in het aanwezige potentieel! ‘The answer is in the room’. Ik ben nieuwsgierig en begeleid het proces. De mens en/of de organisatie staat centraal, niet de vorm of de methodiek. Ik gebruik wat voor jou werkt, in jouw situatie, jouw team of bedrijf. Door de vraag “Wat is hier nou eigenlijk aan de hand?” te stellen krijg ik inzicht in wat er speelt. Daarna kijk ik naar wat er mogelijk is. De eerste kleine stap naar meer bewegingsvrijheid.